ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2009  > červ-srp  > Obálka

Připomínka moderních dějin

Do soutěže EUSTORY se od roku 2000 zapojilo téměř 500 studentů z více než 150 českých středních škol.
Jejich úkolem je vytvořit práci na stanovené téma (individuálně nebo ve skupině), a to na základě vlastního výzkumu (rozhovory s pamětníky, využití dobového tisku, výzkumu v místních archivech, kronikách, muzeích apod.). Slavnostní vyhodnocení letošních prací na téma Zastavený čas. Příběh fotografie se tradičně uskutečnilo 5. června 2009 v hlavní budově Akademie věd ČR na Národní třídě.

EUSTORY 2009
Všechna fota: Luděk Svoboda, Akademický bulletin

EUSTORY 2009

EUSTORY 2009

EUSTORY 2009

Ceny EUSTORY předali Ilona Pařízková, předsedkyně národního výboru českého kola EUSTORY, a Rudolf Zahradník, čestný předseda Akademie věd ČR.

EUSTORY 2009

EUSTORY 2009

V České republice EUSTORY organizuje Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, v. v. i., ve spolupráci s Asociací učitelů dějepisu ČR. Soutěž řídí pětičlenný výbor a záštitu nad ní drží prof. Rudolf Zahradník, čestný předseda AV ČR. Studentské práce posuzuje komise složená z učitelů gymnázií a historiků Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. Nejúspěšnější účastníci získají finanční ceny a mají také možnost se zúčastnit mezinárodních seminářů a letních akademií. Závěrečným slavnostním aktem každého kola soutěže je křest sborníku vítězných prací každého ročníku v rámci edice Eustory.

lsd