ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

(Nejen) o vědě a novinářství v Městské knihovně

35_1.jpg
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Zleva: Marina Hužvárová, Sylva Daníčková a Jan Krekule

Redakce Akademického bulletinu přijala nabídku Mezinárodního českého klubu, aby v rámci pravidelného pořadu Hovory bez hranic, který se koná už od roku 1995 v Městské knihovně v Praze, uspořádala besedu (Nejen) O vědě a novinářství. Hosté si 11. června 2012 poslechli povídání šéfredaktorky Akademického bulletinu Mariny Hužvárové s autorkou knihy Skrytá poselství vědy Sylvou Daníčkovou a rostlinným fyziologem Janem Krekulem z Ústavu experimentální botaniky AV ČR.
Pořad doprovázel na klavír i zpěvem Láďa Vrchota a zpestřila jej také fotoprezentace portrétů významných českých vědců zpovídaných Sylvou Daníčkovou a zařazených v knize, dále záběry ze setkání v Lannově vile při prvním vydání knihy (Academia 2009) nebo z letošního pořadu v Divadle Viola ke druhému, doplněnému vydání Skrytých poselství vědy (2011).
Cyklus Hovory bez hranic se zaměřuje především na setkávání s významnými zahraničními Čechy. A protože ani věda není omezena hranicemi, povídání s vědeckou tematikou sem bezpochyby patří.

red