ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2008  > leden  > Nazařazené

Účast Střediska společných činností AV ČR na veletrhu Go a Regiontour v Brně

Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku Obrázek k článku 

Ve dnech 10.–13. ledna 2008 se na brněnském výstavišti, které v tomto roce slaví jubilejních 80 let výstavní činnosti, uskutečnil veletrh cestovního ruchu Go společně s veletrhem Regiontour. Rozsáhlá prezentace cestovního ruchu byla věnována příjezdové i výjezdové turistice za účasti více než 80 touroperátorů z destinací celého světa.

Středisko společných činností AV ČR, v. v. i., prezentovalo ve svém výstavním stánku Konferenční centrum AV ČR – zámek Liblice a Zámecký hotel Třešť. V průběhu čtyř veletržních dnů, z nichž první dva byly zaměřeny na odbornou veřejnost, kontaktovali zástupci Oddělení propagace a marketingu a Konferenčního oddělení představitele zahraničních i tuzemských touroperátorů z oblasti kongresové a incentivní turistiky.

Hlavním tématem letošního veletrhu byla Kongresová a incentivní turistika. Součástí programu byl také dvoudenní projekt M.I.C.E., který se soustředil na přehlídku připravenosti jednotlivých krajů a subjektů hostit akce kongresové a incentivní turistiky v období předsednictví v Radě Evropy 2009.

Jednání mezi touroperátory a odborníky z oblasti cestovního ruchu velmi ulehčil dvoudenní kontraktační workshop, v rámci kterého jsme oslovili zástupce zaměřené právě na kongresovou a incentivní turistiku z Polska, Maďarska, Velké Británie, Slovenska a Švýcarska.

V současné době připravuje Oddělení propagace a marketingu DVV SSČ účast na dalším veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2008, který se bude konat ve dnech 14.2.–17.2.2008 v Praze – Holešovicích.

Blanka Wernischová