ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Konference CESTC

Oddělení teoretické chemie Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR uspořádalo ve dnech 22. až 25. září 2013 již 12. konferenci CESTC (Central European Symposium on Theoretical Chemistry).

12_2.jpg
Fota: Archiv ÚFCH JH AV ČR
Jedné ze sekcí předsedal Péter Szalay z Univerzity Loranda Eötvose v Budapešti.

12_1.jpg
Maria Barysz z Univerzity Mikuláše Koperníka v Toruni sleduje se svými studenty přednášku.

Účastníky sympozia, jež se konalo ve Znojmě, již tradičně byli odborníci v oblasti teoretické chemie z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska. Program jako vždy navrhl mezinárodní výbor sestávající ze zástupců zmíněných pěti ­zemí, který při výběru přednášejících záměrně upřednost­ňuje mladé vědce, PGS studenty a postdoktorandy. Podle nepsané tradice tím sleduje dva cíle: poskytnout mladým pracovníkům průpravu pro přednášení na mezinárodních konferencích a současně je seznámit s nejnovějšími výsledky v oboru, jež na sympoziu CESTC prezentují středoevropští odborníci.

12_3.jpg
Bogumil Jeziorski z varšavské Pasteurovy univerzity předává cenu Eszter Saroltě Pós z Univerzity Loranda Eötvose v Budapešti za nejlepší studentský poster.

12_3.jpg
Diskuse po přednáškách

Českou republiku letos reprezentovali Ing. Lukáš Šistík z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Mgr. Štěpán Timr a dr. Lubomír Rulíšek z Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR. Ohlas získala i posterová sdělení mladých pracovníků. U zahraničních účastníků konference zaznamenala úspěch jak odbornou úrovní, tak neformální atmosférou.

PETR ČÁRSKY a KVĚTA STEJSKALOVÁ,
Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR, v. v. i.