ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2012  > únor  > Obálka

Spolupráce Akademie věd a Českého rozhlasu

01_1.jpg
Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Memorandum mezi Akademií věd a Českým rozhlasem podepsali nejvyšší představitelé obou institucí: Jiří Drahoš a Peter Duhan.

Předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan vyhlásili 19. ledna 2012 Memorandum o vzájemné podpoře a spolupráci mezi Akademií věd ČR a Českým rozhlasem. Jeho smyslem je stimulovat rozvoj vzdělávacích programů ČRo s využitím nejnovějších vědeckých výsledků dostupných v ústavech Akademie věd.

01_1.jpg
Předseda Akademie věd Jiří Drahoš, člen Akademické rady AV ČR Jiří Beneš (vpravo) a ředitel Odboru mediální komunikace KAV ČR Jan Martinek (vlevo)

01_1.jpg
Zástupci Českého rozhlasu: Oldřich Šesták, Peter Duhan a Jakub Čížek.

Vznik všestranných vazeb mezi AV ČR a ČRo podpoří rozvoj vědomostní společnosti. Obě strany jsou připraveny rozvíjet veškeré formy spolupráce, které povedou k prospěchu české kultury, vědy a výzkumu.
„Český rozhlas se tématům vědy a techniky věnuje dlouhodobě a velmi kvalifikovaně. Podpis memoranda proto pro nás znamená především určité potvrzení úspěšné spolupráce,“ konstatoval při podpisu v sídle AV ČR na Národní třídě v Praze Jiří Drahoš. Text memoranda je dostupný na www.avcr.cz.

01_1.jpg

red