ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2015  > červ-srp  > Z Bruselu

10 let kanceláře CZELO v Bruselu

V sídle Stálého zastoupení České republiky při EU se 28. května 2015 uskutečnila akce k příležitosti desetiletého výročí působení České styčné kanceláře pro výzkum, vývoj a inovace v Bruselu. Setkání doprovodila výstava předmětů z Pevnosti poznání, interaktivního muzea vědy Univerzity Palackého v Olomouci.

23_1.jpg
Foto: Archiv CZELO
Michael Londesborough z Ústavu anorganické chemie AV ČR při prezentaci během oslavy 10. výročí kanceláře CZELO v Bruselu

 
Úvodní slovo pronesl velvyslanec a stálý představitel ČR ve výboru COREPER I Jakub Dürr, na kterého s proslovy navázali ředitel Technologického centra AV ČR Karel Klusáček a ředitel oddělení pro výzkum a vývoj Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Lukáš Levák. Závěrem vystoupil s prezentací Michael Londesborough z Ústavu anorganické chemie AV ČR – vedoucí mezinárodního vědeckého týmu, který stojí za nedávným objevem boranového laseru, celosvětově unikátní a průlomové technologie. Akce se zúčastnilo na 70 hostů z partnerských VaVaI styčných kanceláří, evropských institucí a spolupracujících pracovišť kanceláře CZELO.

KATEŘINA SLAVÍKOVÁ,
CZELO – Česká styčná kancelář pro VaVaI, Brusel,
Technologické centrum AV ČR