ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

MBÚ přispěl k nejlepší evropské inovaci

Česká republika získala ocenění, o které ročně usilují stovky vědců a společností z celého světa. Mezinárodní agentura Frost & Sullivan, která již 50 let vyhodnocuje přínos nových poznatků pro rozvoj lidské společnosti, udělila The 2015 European Frost & Sullivan Award for Technology Innovation české společnosti Nafigate Corporation. Ocenila ji za revoluční biotechnologii Hydal, která umí prostřednictvím živých organismů přeměnit odpadní fritovací olej na biopolymer, z něhož se nejčastěji vyrábí bioplastové obaly nezatěžující životní prostředí. Z laboratoří Vysokého učení technického (VUT) Brno ji do života uvedla mj. ve spolupráci s Mikrobiologickým ústavem.

18_1.jpg

Cena je udělována na základě hodnocení více než 14 000 expertů, kteří posuzují technologický a komerční potenciál inovací. Podle předsedy představenstva společnosti Ladislava Mareše je tento úspěch příkladem toho, že spolupráce mezi komerční sférou a výzkumnými pracovišti je možná, funguje a přináší výsledky, které vidí a kladně vnímá celý svět.
České technologické know-how je nyní v rámci projektu Suzhou Hydal Biotech přenášeno především do Číny, kde je k dispozici nadbytek použitého fritovacího oleje.

red