ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2013  > červen  > Ceny SVU 2013

Ceny SVU 2013

23_1.jpg
Foto: Luděk Svoboda, Akademický bulletin
Zleva: Alena Morávková a laureáti Cen SVU Vladimír Morávek, Petr Pokorný, Radim Palouš, Jana Preissová a Jiří Krejčí (s Bohumilem Vejtasou)

Pražská skupina Společnosti pro vědy a umění předala 23. května 2013 ceny osobnostem vědeckého i kulturního života. Ceremoniál, který moderovala předsedkyně Pražské skupiny SVU prof. Alena Morávková, se tradičně odehrál v důstojných prostorách Rytířského sálu Valdštejnského paláce na Malé Straně – sídle Senátu PČR, jehož Stálá komise pro krajany žijící v zahraničí na udílení cen spolupracuje.
Mezi laureáty dvanáctého ročníku Cen SVU stanuli významní představitelé české vzdělanosti – filozof, pedagog a komeniolog, mluvčí Charty 77 a v letech 1990–1994 rektor Univerzity Karlovy prof. Radim Palouš, evangelický teolog, biblista-novozákoník, filosof a současný předseda Učené společnosti prof. Petr Pokorný, právník, historik, politolog a politik doc. Petr Pithart a historik umění prof. Rostislav Švácha. Z kulturní oblasti získali ocenění hudební skladatel a vysokoškolský pedagog prof. Marek Kopelent, režiséři prof. Jiří Krejčík a Vladimír Morávek a herečka Jana Preissová.
lsd