ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2009  > červen  > Academia

Nakladatelství Academia na veletrhu Svět knihy 2009

V prostorách Průmyslového paláce na pražském Výstavišti v Holešovicích se pod záštitou ministra kultury ČR a primátora hl. m. Prahy ve dnech 14.–17. května uskutečnil 15. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy 2009. Oblíbená kulturní aktivita letos získala status oficiální doprovodné akce českého předsednictví v Radě EU a jejím tématem bylo 27 ze 27/Evropa v literatuře – literatura v Evropě.

Nakladatelství Academia na veletrhu Svět knihy 2009

Obě fota: Luděk Svoboda, Akademický bulletin

Tradičním účastníkem prestižní knižní události je Nakladatelství Academia, které na festivalu představilo knižní novinky a pro čtenáře připravilo autogramiády spisovatelů ze své „stáje“ – Pavla Kohouta, Ivana Klímy a Ivana Krause.
Ivan Klíma a Ivan Kraus se navíc zúčastnili diskuse Šoa v české literatuře, jedné z doprovodných akcí Mezinárodní konference o holocaustu. Připomeňme, že Nakladatelství Academia se vydáváním knih s touto tematikou věnuje systematicky již několik let.

Ivan Klíma is one of the most famous Czech novelists and playwrights.
The Academia Publishing House presented its book production at Book World Prague 2009. Ivan Klíma is one of the most famous Czech novelists and playwrights. He introduced his newly published memoirs Moje šílené století at numerous international book fairs.

V rámci hlavního programu vystoupili autoři ze všech 27 zemí Evropské unie, zemí kandidátských (Chorvatsko a Turecko) i států mimo EU (Norsko a Švýcarsko). Na jeho přípravě spolupracovali účastníci projektu Literature Across Frontiers, literární centra jednotlivých zemí, zahraniční kulturní a literární střediska i velvyslanectví působící v České republice. Během festivalu debatovali spisovatelé o propagaci evropských literatur ve světě, nových literárních trendech či o otázkách identity literární Evropy. Svět knihy nabídl výstavy knih a ilustrací, filmy, přehlídku divadelních her, výtvarné dílny či tematicky různorodé expozice Fantazie a kreativita a Literatura a vzdělání. Novinkou byla gastro-show Vaříme s knihou.

lsd