ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2011  > listopad  > Obálka

20 let CERGE-EI

01_1.jpg
Nahoře zleva: Anita Taci z Evropské banky pro rekonstrukci a rozvoj, rektor UK Václav Hampl, předseda AV ČR Jiří Drahoš a zakladatelé pracoviště Jan Švejnar, Richard Quandt a Josef Zieleniec.

Centrum pro ekonomický výzkum a doktorské studium, společné pracoviště Národohospodářského ústavu AV ČR a Univerzity Karlovy, oslavilo v říjnu 20 let od svého založení v roce 1991. Setkání 7. října 2011 se vedle zakladatelů Jana Švejnara, Josefa Zieleniece a Richarda Quandta zúčastnili také současný ředitel pracoviště Štěpán Jurajda, předseda AV ČR Jiří Drahoš, rektor UK Václav Hampl, guvernér České národní banky Miroslav Singer, bývalí ředitelé, členové Výkonného a dozorčího výboru, absolventi a další významní hosté.

01_4.jpg
Ředitel CERGE-EI Štěpán Jurajda

Na setkání navázala dvoudenní konference CERGE-EI: Economists Changing the World, jejímž hlavním hostem byl Joseph Stiglitz, nositel Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2001. V rámci oslav se CERGE-EI stalo partnerem Fora 2000, které 10. října zahájil bývalý český prezident Václav Havel. „CERGE-EI si za 20 let existence vydobylo ve světě uznání a dosáhlo výsledků, jimiž se může pochlubit i širší veřejnosti,“ uvedl současný předseda Výkonného a dozorčího výboru Jan Švejnar.
lsd

01_1.jpg
Dole zleva: představitelé Akademické rady AV ČR Karel Aim, Jiří Chýla, Miroslav Flieger a Miroslav Tůma.

01_1.jpg
Všechna fota: Stanislava Kyselová