ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2015  > září  > Obálka

Vědecká spolupráce s Korejskou republikou

01_1.jpg
Foto: Archiv NRF
Setkání předsedy AV ČR Jiřího Drahoše s vedením korejské National Research Foundation

Předseda Akademie věd České republiky prof. Jiří Drahoš navštívil začátkem letošního srpna Korejskou republiku (o spolupráci s Korejskou republikou viz AB 3/2012). S představiteli významných výzkumných institucí – mj. Korea Institute of Science and Technology (KIST), Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), Korea Research Institute of Chemical Technology (KRICT) a Korea Electronics Technology Institute (KETI) – jednal o spolupráci s Akademií věd ČR, jakož i o přímé kooperaci s pracovišti AV ČR, a to především v biomedicíně, organické chemii, nano-technologiích a výzkumu nových materiálů.
Setkal se také s vedením korejské National Research Foundation (NRF) a s jejím prezidentem prof. Min K. Chungem podepsal oficiální smlouvu o spolupráci. Oba představitelé diskutovali i o možnostech financování společných projektů.
Během návštěvy podepsal prof. Drahoš též oficiální smlouvu o spolupráci s prezidentem Korea Advanced Institute of Science and Technology prof. Sung Mo Kangem.

lsd