ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2011  > duben  > Ocenění

Studenti životnímu prostředí

Více než stovka studentů středních a vysokých škol přihlásila své projekty do soutěže Chytrá řešení pro životní prostředí, kterou v listopadu loňského roku vyhlásilo MŽP společně s Akademií věd ČR. Vítězné nápady vyhlásili 17. března 2011 ministr životního prostředí Tomáš Chalupa a předseda AV ČR Jiří Drahoš.

17_1.jpg
  Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin
Ceny studentům předali předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Cílem studentského „klání“ bylo využít myšlenky a nápady nadaných mladých lidí pro řešení konkrétních problémů s ochranou životního prostředí.
Absolutními vítězi se stala dvojice studentů Dong Nguyen Thanh z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Hung Hoang Dieu z Českého vysokého učení technického, kteří se s projektem podle Jiřího Drahoše dokázali zaměřit na jeden z významných společenských problémů, a to odstraňování arsenu. Za největší překvapení označila odborná porota Vojtěcha Kundráta z ostravské Střední průmyslové školy chemické akademika Heyrovského a Gymnázia, jehož soutěžní příspěvek předčil mnohé projekty studentů a doktorandů z vysokých škol. „Oceňuji, že organizátoři neměli úmysl pouze předat diplomy a finanční odměnu, nýbrž také studentům ve spolupráci se společnostmi Accenture a Bochemie Group pomoci dotáhnout jejich projekty do co nejrealističtějšího stadia,“ konstatoval předseda AV ČR. Kompletní výsledkovou listinu naleznete na http://chytra-reseni.mzp.cz/.
lsd