ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Abicko  > 2011  > duben  > Obálka

Akademie 2008–2010 ve fotografii

03_1.jpg
  Všechna fota: © Luděk Svoboda, Akademický bulletin

Akademický bulletin k připomínce 21 let své existence připravil ve spolupráci se Střediskem společných činností a Kabinetem dějin vědy Ústavu pro soudobé dějiny výstavu Do třetího decennia & Z fotoarchivu Akademického bulletinu 2008–2010.

03_2.jpg
  Miroslav Šmidák s Antonínem Kostlánem, první šéfredaktoři

Mimo přehledu vývoje časopisu od jeho prvního čísla v lednu 1990 až do současnosti dostali návštěvníci možnost nahlédnout do redakčního fotoarchivu. Klíčem k výběru snímků, které pocházejí z hledáčku Stanislavy Kyselové a byly pořízeny v letech 2008–2010, nebylo ani vědecké postavení zobrazených osobností ani význam zachycených událostí, ale obrazové vidění autorky, dále redakční zařazení a kontext s výročím časopisu.

03_3.jpg
 Jiří Beneš s Radkem Mikulášem

Přesto jsme při přípravě výstavy s radostí zjistili, že vybrané snímky reflektují život Akademie právě v důležitých momentech tohoto období.

03_5.jpg
  Irena Krumlová, Marina Hužvárová a Jan Krekule

Výstava současně připomněla letošní 120. výročí vzniku České akademie císaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umění a po premiéře ve foyer budovy na Národní, jejíž vernisáž se uskutečnila 21. března, bude putovat dál s první zastávkou v Konferenčním centru AV ČR na zámku v Liblicích.
MARINA HUŽVÁROVÁ

03_4.jpg
  Petr Harmanec a Rudolf Zahradník