ARCHIV oficiálního časopisu AV ČR

 


Z monitoringu tisku

 

Akademický bulletin 2010–2015

Plakat_obalky_web.jpg



Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Multižánrové hudební setkání Akademie

18_1.jpg
Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

Multižánrové hudební setkání Akademie
A-Fest in Park
Průhonice 6. 9. 2015


Na pracovištích Akademie věd působí nejen vědečtí odborníci, ale zároveň skvělí hudebníci. Pro radost sobě i druhým hrají a zpívají téměř profesionálně, jiní ryze amatérsky. A proto se zrodila myšlenka, kterou podpořila Akademická rada AV ČR, připojit se k oslavám 125. výročí Akademie věd také akademickým „muzicírováním“.

Festival A-Fest in Park je určený převážně amatérským hudebním uskupením, v nichž se angažují pracovníci AV ČR. Jeho zasazení do „domácího“ prostředí na přímo pohádkovém místě je tedy nasnadě. V neděli 6. září 2015 jej bude hostit Bota­nický ústav AV ČR v Průhonicích. Podle počtu účinkujících a charakteru jejich hudby se zvažují dvě až tři rozdílné scény jak přímo na zámku, tak ve venkovních prostorách.

Festival je koncipován jako multižánrový, a proto jsou vítána uskupení interpretující hudbu od klasiky až po metal, vlastní tvorbu i převzaté skladby. Podmínkou účasti je zastoupení alespoň jednoho pracovníka AV ČR ve skupině. Vystupujícím bude hrazen příspěvek na dopravu a poplatky OSA, diváci z řad pracovníků Akademie budou mít vstup zdarma.
Pokud máte chuť zahrát si a zazpívat v Průhonickém zámku nebo parku, připojte se k prvnímu akademickému multižánrovému festivalu A-Fest in Park. Přihlásit se lze do konce března na lcermakova@isibrno.cz.

HaM