Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Vědci studentům II

V rámci projektu Vědci studentům II se ve dnech 31. března – 1. dubna 2016 konala v Brně první letošní intenzivní škola. Projekt Ústavu informatiky AV ČR přibližuje studentům středních škol a jejich pedagogům svět vědy prostřednictvím setkání s významnými českými odborníky z mnoha různých oborů. Více než 70 posluchačů z moravských středních škol si vyslechlo přednášky imunoložky a bioložky prof. Blanky Říhové, historika doc. Michala Stehlíka, polárníka a klimatologa prof. Pavla Proška nebo biologa prof. Miloše Bartáka. Nechyběla ani přednáška vedoucího projektu Mgr. Romana Nerudy, odborníka na umělou inteligenci.


Foto: Archiv ÚI AV ČR

 

Součástí dvoudenního programu bohatého také na diskuze byla návštěva Hvězdárny a planetária Brno, kde byl pro posluchače připraven atraktivní program. Další intenzivní školy v rámci projektu, který podporuje Nadace ČEZ, jsou naplánovány na červen a září. Uskuteční se v Uherském Hradišti a Pardubicích. Podrobné informace naleznete na www.100vedcu.cz .

 

Příspěvek věnovaný prvnímu ročníku projektu Vědci studentům viz AB 5/2015 .

4 Apr 2016