Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Akademická dětská skupina Národní Lvíček

Podpořit kontakt mladých vědců z akademických pracovišť s vývojem v dané profesi a urychlit jejich návrat na domovské instituce chtějí Akademická centra předškolních dětí, jež postupně vznikají pod patronací Střediska společných činností AV ČR. Po otevření centra Mazánek, které získalo grantovou podporu pražského magistrátu v rámci OP Praha – Adaptabilita, v Hotelu Mazanka v Praze Libni (březen 2012) se z obdobného zařízení těší i zaměstnanci pracovišť sídlících v centru Prahy. Středisko společných činností totiž v budově AV ČR na Národní třídě zahájilo 3. června 2013 zkušební provoz Akademické dětské skupiny Národní LVÍČEK; slavnostní otevření se konalo 18. června 2013.


Všechna fota: Gabriela Adámková, Akademický bulletin
Peripetie vzniku projektu mateřských školek na pracovištích Akademie věd představila ředitelka Personálního úseku SSČ Eva Stoklásková.

Ambiciózní projekt, jenž před dvěma lety rovněž v souvislosti se vznikem mateřské školky v Ústavu molekulární genetiky AV ČR iniciovala ředitelka personálního úseku Eva Stoklásková, vychází vstříc zaměstnancům, kteří pro své ratolesti hledají zařízení, kde se děti věnují i zájmovému vzdělávání. „Zařízení jsme oproti klasickým mateřským školkám koncipovali pro menší počet dětí. Podobně jako v Mazánkovi se o čtrnáctku dětí starají dvě zkušené pedagožky, jež je hravou formou mj. seznamují s obory jejich rodičů,“ uvedla manažerka projektu Zuzana Středová. Potřebám badatelského prostředí bude formát LVÍČKA bezpochyby vyhovovat, jak ostatně dokládají pozitivní zkušenosti s více jak ročním provozem centra Mazánek.

 


Evropský sociální fond
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti
 

Více také:

Centrum předškolních dětí MAZÁNEK
Chemické divadélko v ACPD Mazánek

 

lvicek_01.jpg

 

lvicek_01.jpg
Vlevo manažerka projektu Zuzana Středová

lvicek_01.jpg

 

18 Jun 2013