Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Konference vědeckých týmů AV ČR

Den před novým státním svátkem – Velkým pátkem – představily vědecké týmy z pracovišť AV ČR aktuální stav vybraných výzkumných oblastí, jimž se na svých domovských pracovištích věnují. Za kritérium výběru týmů zvolila Vědecká rada nejen vysokou kvalitu výzkumu, ale rovněž odbornou reprezentativnost a atraktivitu pro odbornou i laickou veřejnost. Ze 400 týmů bylo pro konferenci doporučeno 13 badatelských skupin, které výrazně uspěly při hodnocení za léta 2010–2014.

  vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG vedecke_tymy_07.JPG                                                                                                                                                                                                                                  

Všechna fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

V dopoledním bloku vystoupili 24. března 2016 v sídle AV ČR na Národní třídě v Praze nositelé prestižního ERC grantu – prof. Eduard Feireisl z Matematického ústavu (Tekutiny v pohybu – AB 7-8/2013 ), prof. Pavel Pudlák z téhož pracoviště (Složitost výpočtů a složitosti důkazů – viz AB 12/2013 ) a prof. Tomáš Jungwirth z Fyzikálního ústavu, který hovořil o spintronice jako mostu mezi relativistickou kvantovou fyzikou a mikroelektronikou. V navazujícím bloku představili svůj výzkum nositel Akademické prémie dr. Ondřej Santolík z Ústavu fyziky atmosféry (Kosmické plazma pohledem umělých družic a meziplanetárních sond) a dr. Martin Kalbáč z Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského, který se věnoval materiálu budoucnosti – grafenu (viz AB 7-8/2015 ). Sekci zakončila dr. Olga Šolcová z Ústavu chemických procesů s přednáškou Katalýza, nanomateriály a biotechnologie – nové cesty v chemickém inženýrství.
Odpolední blok přednášek naleznete na www.cas.cz

 

24 Mar 2016