Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Týden vědy a inovací pro praxi

Potřeby průmyslu v oblasti vědy, výzkumu a inovací s akademickou sférou v oblasti životního prostředí propojili organizátoři Týdne vědy a inovací pro praxi, která zastřešuje tři tematicky specializovaná setkání – APROCHEM 2016, ODPADOVÉ FÓRUM 2016 a nově PRŮMYSLOVÁ EKOLOGIE 2016. Představitelé vědecké komunity, odborných firem i zástupci státní správy a samosprávy ve dnech od 15. až 18. března 2016 diskutovali mj. o průmyslových rizicích a haváriích v oblasti vod, ovzduší, obnovitelných zdrojů energií, dobrovolných nástrojích a zelených veřejných zakázkách. „Jelikož Česko v současnosti řeší problémy, jako jsou sucho, kvalita ovzduší nebo problematické množství fosforu obsaženého ve vodních tocích, zařadili jsme i tato témata do odborného programu letošního ročníku. Jedním z hlavních cílů akce bylo zprostředkovat setkání výzkumné a firemní sféry, aby si vzájemně vyměnili své znalosti a postřehy. Témat v oblasti vědy a výzkumu je mnoho, a proto se k němu na plenárním zasedání vyjádřili i odborníci, kteří na konferenci rovněž seznámili s metodikou Evropské unie pro hodnocení ekoinovací EU ETV,“ vysvětlil výkonný ředitel Českého ekologického manažerského centra (CEMC) Ing. Vladimír Študent.


  hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg hustopece_01.jpg                                                                                                                                                                                                                                     

Zdroj: Archiv AB

 

 Ověřování environmentálních technologií představuje metodiku hodnocení shody mezi prohlášením výrobce/dodavatele o výkonnosti produktu a jeho skutečnými provozními výkonovými parametry, přičemž CEMC je jako jediný v České republice akreditován v oblastech odpadů a odpadních vod. Záštitu nad konferencí převzali také Akademie věd ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo školství a tělovýchovy, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Asociace malých a středních podniků a Generální ředitel HZS ČR. Akce se pravidelně účastní hosté z řad vědecké komunity, odborných firem a zástupci státní správy a samosprávy.

Podrobněji viz AB 4/2016.

24 Mar 2016