Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Týden vědy a techniky 2015

tvt_151105_perex.jpgNejvětší vědecký festival v České republice s podtitulem 15 světelných let uvedl od 1. do 15. listopadu více jak 500 akcí. Vědychtiví návštěvníci se mohli těšit na přednášky, výstavy, Dny otevřených dveří, workshopy a mnohé další akce, které představily nejrůznější badatelské obory. Připomeňme, že motto Týdne vědy a techniky odkazovalo nejen na ročník festivalu, ale také na to, že letošek je Mezinárodním rokem světla, k němuž se Akademie věd a její pracoviště rovněž připojily.


tvt_2015_01.JPG   tvt_2015_12.JPG tvt_2015_12.JPG tvt_2015_12.JPG                                                                                                                                                                                     

                                              Fota: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin                                                                                                                                                                                  

Největší vědecký festival v České republice s podtitulem 15 světelných let uvedl od 1. do 15. listopadu více jak 500 akcí. Vědychtiví návštěvníci se mohli těšit na přednášky, výstavy, Dny otevřených dveří, workshopy a mnohé další akce, které představily nejrůznější badatelské obory. Připomeňme, že motto Týdne vědy a techniky odkazovalo nejen na ročník festivalu, ale také na to, že letošek je Mezinárodním rokem světla, k němuž se Akademie věd a její pracoviště rovněž připojily.

Centrem festivalu bylo tradičně sídlo AV ČR na Národní třídě v Praze. „Propojení umění s moderními technologiemi představil interaktivní světelný exponát Proteus. Expozice, jejímž hlavním prvkem bylo světlo a dotek, vznikla přímo na míru 15. ročníku. Návštěvníci nahlédli rovněž do tajů životních procesů rostlin, daktyloskopie, 3D tisku, prošli si nadživotní model srdce a pozorovali hvězdy v mobilním planetáriu,“ uvedla Ing. Eva Jurková ze Střediska společných činností AV ČR.

Podobně jako v minulých letech představili veřejnosti (a především studentům středních škol) svou práci čeští vědci a známí popularizátoři vědy. Nabitý přednáškový program doplnily oblíbené Dny otevřených dveří pracovišť AV ČR v Praze i dalších městech České republiky.
Podrobné informace o festivalu naleznete na www.tydenvedy.cz

 

18 Nov 2015