Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Juan Eduardo Fleming převzal nejvyšší akademické ocenění

Jeho excelence Juan Eduardo Fleming, bývalý argentinský velvyslanec v Praze, převzal 4. května 2009 ve Vile Lanna z rukou předsedy Akademie věd ČR prof. Jiřího Drahoše nejvyšší akademické ocenění De Scientia et Humanitate Optime Meritis. Jeho excelence se stala prvním ambasadorem a čtrnáctou zahraniční osobností v pořadí, kterým bylo toto ocenění od roku 1989 uděleno.


Foto: Stanislava Kyselová, Akademický bulletin

J_E_Fleming_foto_skys 101

Jeho excelence Juan Eduard Fleming (*1946) studoval v letech 1966–1970 na Fakultě ekonomických věd v Buenos Aires, titul Master of Arts v oboru ekonomie získal v roce 1972 na New York University. Od roku 1970 je v diplomatických službách, v roce 2001 byl jmenován do úřadu velvyslance Argentinské republiky v Česku. V této funkci se zaměřil na rozšíření kulturní výměny, obchodu a osobních vztahů mezi Argentinou, Brazílií, Uruguayí a Paraguayí a zeměmi Visegrádu. Prioritou mu byla především kulturní výměna.

J_E_Fleming_foto_skys 054

J_E_Fleming_foto_skys 052

Z jiných aktivit lze připomenout, že inicioval festival Kafka – Borges, na němž účastníci zhlédli filmy a divadelní představení s kafkovskou a borgesovskou tematikou. Centrum Franze Kafky při této příležitosti vydalo publikaci Vademecum Franze Kafky, jejímiž autory jsou Josef Čermák a Juan Eduardo Fleming. V roce 2007 J. E. Fleming zprostředkoval přehlídku českých filmů v Buenos Aires.

Plné znění laudatia prof. Jiřího Niederleho i poděkování Jeho excelence Juana Eduarda Fleminga vizte zde: laudatio - poděkování

Za svůj přínos v rozvoji spolupráce mezi Argentinskou republikou a Českem a podporu aktivit, které jsou spjaty s pedagogickým a vědeckým výkonem pracovníků univerzity, převezme Jeho excelence Juan Eduardo Fleming 6. května 2009 čestný doktorát Univerzity Palackého v Olomouci. 

J_E_Fleming_foto_skys 089
Laudatio přednesl prof. Jiří Niederle (vlevo) z Fyzikálního ústavu AV ČR, v. v. i.


J_E_Fleming_foto_skys 040

lsd

5 May 2009