Archive of the AB

 


EUSJA General Assembly

eusja.jpg EUSJA General Assembly
& EUSJA Study Trip

Prague, Czech Republic
March 14–17, 2013

Important links

International cooperation

 

ESO

EUSCEA

AlphaGalileo

WFSJ

 

 

Books

English books prepared for publication by Academy bulletin

 

Akademie věd České republiky / The Czech Academy of Sciences 2014 a 2015

rocenka_obalka_en.jpg
The Czech Academy of Sciences has issued a report accounting selected research results achieved by its scientific institutes in all research areas in 2014 and in early 2015.
Full version you can find here.

 

kniha
VILLA LANNA IN PRAGUE
The new english expanded edition 

 

kniha
SAYING IT ...ON PAPER


Archive

Stopy AB v jiných titulech

Stopa AB v dalších médiích a knižních titulech

Primární prevence rizikového chování

Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky VFN a 1. lékařské fakulty UK v Praze ve spolupráci s partnery společně organizují V. ročník mezinárodní konference Primární prevence rizikového chování s podtitulem: Kam kráčí(š) primární prevence?, která se uskuteční ve dnech 10.–11. listopadu 2008 v Praze. Konference navazuje na předchozí ročníky pořádané v letech 2004 až 2007.

Několik minulých ročníků se věnovalo kvalitě a efektivitě preventivních programů. Postupně se v průběhu několika let kultivuje zázemí pro hodnotící nástroje i celkové povědomí širší odborné veřejnosti o významu evaluace. Spolu s postupnou profesionalizací primárně preventivních programů a služeb se otevírají další a další systémové otázky. Objevují se návrhy na koncepční změny a je zřejmé, že vícekolejnost a slabá (především tedy formální) komunikace mezi jednotlivými klíčovými aktéry (ministerstva, kraje atd.) představují brzdu dalšího vývoje. Je možná proto na čase položit otázku: „kam kráčí(š) primární prevence?“ a pokusit se hledat odpovědi na to, zda stojíme o jednotný rámec primárně preventivních programů a o dobrou komunikaci mezi námi nebo zda nám bude i nadále více vyhovovat současná roztříštěnost, koncepční nejednotnost, terminologický nesoulad, dotační vícekolejnost až nekompatibilita a různá kritéria hodnocení.
Program konference bude zaměřen jak na koncepční předpoklady pro úspěšnou primární prevenci, tak také prakticky, s alternativní volbou workshopů na jednotlivá témata. Důraz klademe na příspěvky vycházející ze zkušeností a podmínek v České republice, kterým bude v programu vyhrazen speciální prostor. Snahou programového výboru je podporovat různorodost sdělení podle rozdělení hlavních tematických bloků konference (viz níže).

Hlavní tematické bloky konference:
• agrese a šikana,
• rizikové sporty a rizikové chování v dopravě,
• poruchy příjmu potravy,
• rasismus a xenofobie,
• negativní působení sekt,
• sexuální rizikové chování,
• závislostní chování (adiktologie).

Aktuální informace a elektronickou přihlášku na konferenci naleznete na internetových stránkách www.adiktologie.cz. Uzávěrka přihlášek (bez příspěvku) je 2. listopadu 2008, s příspěvkem 10. října 2008.

banner

16 Sep 2008